Team De Jaeger Freddy - Team De Jaeger Freddy

Team De Jaeger Freddy

Team De Jaeger Freddy uit het Oostvlaamse Knesselare, net op de scheiding met de provincie West Vlaanderen behoort reeds jaren tot de top op de Fond & Grote Fond met o.a. de zege van de 1° Internationaal San Sebastian 2006, meerdere Nationale top-10 resultaten en een hele reeks overwinningen en topklasseringen in alle grote Kampioenschappen.

Freddy De Jaeger is ervan overtuigd dat  kwaliteit rendeert en hij blijft de lat steeds hoger leggen. Hij is niet alleen een “meester” op het gebied van het binnenhalen van klasseduiven, hij is er namelijk ook in geslaagd om een akkoord te bereiken met Marijn Laureyns om vanaf 2013 met hun gezamenlijke ervaring, kennis en ambitie  verder samen te werken om prestaties aan de absolute internationale top neer te zetten.

Marijn Laureyns  is één van de meest gerenommeerde spelers in de provincie en sedert 2000,  Keizer en tien  keer Algemeen Kampioen van het Meetjesland met tientallen eerste prijzen. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de volledige duivenaccommodatie  en de verzorging van de duiven. Hij is  zonder twijfel een meerwaarde die de duivenkolonie naar een hoger peil brengt. Een ware Grootmeester   of anders gezegd  :  Marijn   "De Tovenaar"  met de duiven.

Na een strenge selectie op basis van prestaties en afstamming werden de beste duiven van van hun beider kolonies ondergebracht op de hokken in Knesselare, die nu ook nog verder uitgebreid zullen worden?

Opdat hijzelf en Marijn zich fulltime op de duiven zouden kunnen focussen heeft Freddy eveneens Frank Morre kunnen overhalen om het team De Jaeger te vervoegen.

Frank Morre is sedert meer dan 40 jaar een vriend ten huize De Jaeger en heeft zelf einde  de jaren '70 -  beginjaren  '80  nog  met de duiven gespeeld. In het team houdt hij zich nu hoofdzakelijk bezig met het opvolgen en bijhouden van de administratieve formaliteiten.

Tijdens het vluchtseizoen wordt de site wekelijks geûpdated met de laatste resultaten, fotos, en eventuele activiteiten..

F.M.F.